Vinst mot FBC Uppsala
VästeråsRönnby besegrade Uppsala med 4-3 i hemmapremiären.


Foton: Hannu Högberg
I hemmapremiären började VästeråsRönnby IBK lite avvaktande och tveksamt. En spelvändning för Uppsala efter två minuter och 0-1. Efter målet tog Västeråsspelarna tag i situationerna och visade att de ville äga händelserna. Fint spel i första perioden och underläget vändes till 2-1 innan första periodvilan. Elin Björkman spelade fram Linnéa Nilsson som kvitterade. Tvåan gjordes av Josefine Hagström utan assist. Grattis till första SSL-målet, fler lär komma under säsongen. Härligt att se en egen produkt som tagit klivet upp i SSL och som levererar direkt. Hagström kom med en lördagsmatch i benen. Det var match för hennes del med det allsvenska laget och i denna signerade hon tre mål redan under den första perioden. 


 

Bild: Josefine Hagström har premiärnätat i SSL.

 

Andra perioden slutade 0-0 men chanser saknades verkligen inte för VästeråsRönnby. Hårt och tufft ute på banan men schyssta tag med domare som släppte på, härligt.


 

Inför tredje fann bortalagets coacher anledning att gå ned på två femmor. Matchen var jämn men med kanske något färgade Västeråsögon  var det VästeråsRönnby som dominerade. Isabell Ström gjorde trean i början av tredje perioden. Äntligen mål för hennes del, hon är ju en sniper.


Bild. Isabell Ström


Hemmaspelare fortsatte att ta skott samt uppvakta Uppsalas mål och gjorde det svårare för Jennifer Gräll. Skotten vann VästeråsRönnby med 34-24.
En olycklig minut förde in Uppsala i matchen. Först en lobb som träffade huvudet på en back med följden att bollen studsade in. Kvitteringen var ett distansskott med trafik framför keeper Helen Bircher. Skulle matchen trots övertaget tappas och slarvas bort? 


Bild: Isabell Nordin-Persson.


Med knappt fem minuter kvar gjorde Isabell Nordin-Persson 4-3, också hon en spelare som kommer via juniorlaget men som redan prövat på SSL-spel. Isabell har Surahammars IBF som moderförening. Uppsala skapade ett visst tryck och det kämpades. Coach Gunnstedt tyckte inte om de linjer spelarna hade på banan och tog en time-out. Lite allvarsprat med spelarna i läget när FBC hade plockat målvakten.Spelarna höll emot den tid som var kvar av matchen och bärgade den andra raka segern. Inget alls att säga om det, VästeråsRönnby förde stora delar av matchen. Slutresultat 4-3. 


VästeråsRönnby IBK tog en meriterande seger i Bombardier Arena med mersmak mot FBC Uppsala som av tränarna tippas som femma efter IKSU, Mora, Pixbo och Täby. Ett par dippar under matchen, i inledningen, dels när FBC snabbt gick upp till 3-3. Som helhet dock en stabil insats. VästeråsRönnbys nästa match är på bortaplan i Visby söndag den 9 oktober. Uppehåll således nästa helg för Champions Cup.


  Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics