Förlust i Visby
Endre besegrade VästeråsRönnby med 9-4.Säsongens tredje seriematch för VästeråsRönnby IBK spelades i Visby. Matchen började avvaktande med många felpass, kanske aningen nervöst? VästeråsRönnby tog efterhand tag i spelet, inte minst via första femmans spel. 0-1 kom efter en genomskärare från My Kippilä till avslutaren Elin Björkman, tid 9.27. Tvåan var ett skott från Kippilä med Elin Björkman på rätt ställe för att styra in 0-2, tid 12.28. Timeout i Endre.

Ett slarvigt byte gjorde att Endre fick powerplayläge och väl där tog det omkring en minut innan det var reducerat. Spel för att VästeråsRönnby skulle släppa bortre, sedan sidledspassning och så skott i mål, klassiskt pp mål. Endres andra kasse kom på straff. I Jönköpingsduellen väntade Stina Ander ut VästeråsRönnbys målvakt Felicia Johansson, rundade henne och satte 2-2. Endres tredje mål kom efter ett långskott när täck saknades. VästeråsRönnby skakade av sig det hela och kvitterade till 3-3 innan första periodvilan. Det var My Kippilä som spelade fram Linnéa Nilsson. Även om det kändes lugnt inför andra var antagligen varken coach Brinkman i Endre eller Jimmy Gunnstedt särskilt glada åt det försvarsspel som visades upp men kul för publiken med hela sex mål.

I andra perioden visade VästeråsRönnby ett spel i egen zon som gav Endre möjlighet att göra fyra mål mot gästernas enda framåt. Ett av Endres mål kom förvisso i powerplay och i stort sett en repris på första pp målet. Plötsligt hade Endre rusat fram till 7-3 innan VästeråsRönnby reducerade någon minut innan periodvilan. Det var My Kippilä som vände spelet, passade Linnéa Nilsson som avslutade snyggt. Kippiläs fjärde framspelning men ändå uppförsbacke med tre mål inför sista.


I tredje perioden jagade VästeråsRönnby men fick inte in någon boll, istället gjorde Endre helt avgörande 8-4. Slutresultatet skrevs till 9-4 när bollen rullades in i öppen kasse

Inför den tredje perioden gav Jimmy Gunnstedt första femman mera speltid men i övrigt rullade laget på med tre formationer. Ingen Rönnbysupporter hade haft någon invändning om en timeout tagits när Endre gjorde femman eller att coach tagit ett Wake Up Call när också sexan rasslade i nätet, istället ramlade ytterligare en boll in. Endre tog ju sin time redan vid läge 0-2 i den första perioden och med lyckat resultat då ett befarat ras stoppades.

Hur kunde det gå så här med slutresultat 9-4 och en femmålsförlust? Endre skapade inte mera än gästerna under matchen men fick efterhand ordning på sitt försvar till skillnad mot VästeråsRönnby som i den andra perioden släppte till lägen och rätt enkla bollar. 

Matchen var sannolikt betydelsefull för framtiden då Rönnby och Endre troligen har kapacitet att vara med och jaga den där oerhört viktiga fjärdeplatsen även om det såklart är ett tufft beting att slå sig in före ett av lagen IKSU, Pixbo, Mora och Täby. Att både Endre och VästeråsRönnby tar sig till slutspel borde det inte vara något snack om men för att nå dit gäller det för VästeråsRönnby att framöver spela väsentligt tajtare bakåt jämfört med det som visades upp idag. Nio mål bakåt mot Endre med förvisso en boll i öppen kasse kan inte vara ok. 


Det är bara att ta söndagens match i Visby som verklig lärdom, analysera men sedan blicka framåt och komma igen. Nästa match är kommande helg mot nykomlingen Kalmarsund, ett lag som Endre för ett par veckor sedan besegrade i overtime. Tre poäng där skulle ge arbetsro inför det som komma skall med möten mot riktigt starka lag.  Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics