Vinst mot FBC Kalmarsund
Slutresultat 5-3.


Säsongens andra seriematch på hemmaplan började med en del chanser åt båda håll men också okoncentrerat spel med chanspassningar från Rönnbys sida. Det dröjde fram till 07.05 innan det första målet kom, det var VästeråsRönnbys. En spelvändning från back, till Michelle Linhart som spelade vidare till Isabella Ström som avslutade snyggt. Ett powerplay för Rönnby efter 14 minuter men ingen utdelning. PP har VästeråsRönnby troligen anledning att fundera över. Mot slutet av perioden ökade VästeråsRönnby, farten, rörelsen och så även bolltempot. Kalmarsund fick problem med att hänga på. Inga fler mål men en ribbträff av Michelle Linhart.

I andra seglade VästeråsRönnby ifrån. Tre mål fram till 4-0, sedan en reducering för Kalmarsund innan 5-1 kom. Nu såg det lätt ut för hemmalaget. Målskyttar i perioden. 2-0 Linnéa Nilsson, assist Adina Augustsson, 3-0 My Kippilä, assist Linnéa Nilsson, 4-0 Linnéa Nilsson, assist Julia Johansson, 5-1 Kajsa Andgrim, assist Jonna Sjöberg. 

Inför läge 5-1 i den tredje trodde väl de flesta Västeråssupporters att det skulle rinna iväg, kanske var bilden densamma i VästeråsRönnbys omklädningsrum under den andra pausen. Lätt? Nej, så blev det inte alls, ut kom ett hemmalag som plötsligt uppträdde stressat. Kalmarsund fick ett powerplay, lägen fanns för att slå diagonaler på Tigers sovande sida men inget mål, tvärt om en riktigt het Västeråsmöjlighet. VästeråsRönnby visade i den avslutande perioden upp ett allt stressigare spel med uppenbara problem att stänga igen matchen. Kalmarsund gjorde två mål. Slutresultat 5-3.Idag visade VästeråsRönnby upp ett trevligt offensivt och snabbt spel under 30 minuter, i andra halvan av första perioden och under den andra. När det såg ut att rinna iväg ordentligt kom Kalmarsund tillbaka in i matchen. Tre viktiga poäng ändå till VästeråsRönnby IBK som fortsätter att hålla till i tabellens övre skikt efter fyra omgångar. 

Vad finns att säga om FBC Kalmarsund? Det är en bra nykomling som krigar, med alla förutsättningar att klara sig kvar i den högsta serien. Än så länge dock endast en poäng på fyra försök. Förlust mot Uppsala i premiäromgången, en meriterande poäng mot Endre på hemmaplan, storförlust mot IKSU och så dagens förlust. De riktigt viktiga matcherna, sexpoängskamperna, kommer mot andra lag än de ovan nämnda.  

För VästeråsRönnby väntar ett helt annat uppdrag än dagens nykomling nästa helg. IKSU i Umeå. Mera om den matchen under veckan. Därefter ytterligare en bortamatch mot Linköping innan Warberg IC kommer på besök i Bombardier Arena söndag den 30 oktober.

Foton: Hannu HögbergSkriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics