Inför IKSU i Umeå
Följ matchen via webben från kl 14.00.


Foto: Lindgren Sportfoto, säsongen 2015-16.Söndag 14.00 ställs VästeråsRönnby IBK för sin kanske tuffaste prövning under säsongen, matchen mot favorittippade IKSU i Umeå.

Umeålaget delger hela Innebandysverige resan till Globen kommande vår och att IKSU landar där är en lågoddsare, frågan är väl om laget kommer att se finalen från läktarplatser så som i våras eller som spelare på planen? Vi får se. 

Att material finns för att gå hela vägen är det ingen tvekan om, få verkar i alla fall ifrågasätta lagets möjlighet till serieseger men när det drar ihop sig till verkligt skarpt läge har gänget under de senare åren saknat det som krävs för att nå hela vägen. De mest rutinerade och namnkunniga har haft svårt att leverera i täta och avgörande matcher och kanske har också coacherna dragit ett kortare strå än motståndarnas dito. Det som ofta gått så lätt under serien har inte fungerat på samma sätt när det vankats slutspel eller final.

Laget har totalt fyra SM-guld vilket är mera än vad de flesta SSL-föreningar någonsin kommer att uppnå. Tittar vi lite närmare på det här så har IKSU under de tio senaste åren nått två SM-titlar, 2008 och 2012. Att laget för någon vecka sedan blev utslagna av finska mästarlaget Classic i semin under Champions Cup kan mycket väl hända som en enskild händelse men är likväl ett tecken på just det som varit så svårt för laget, att verkligen vara bäst när det gäller.

Förutom motgången i Champions Cup har IKSU börjat serien precis så bra som förväntat, fyra matcher och fyra vinster och därmed serieledning med 38-14 i målskillnad.

På VästeråsRönnby IBK har de så kallade experterna inte satt någon press alls, några har till och med satt laget utanför slutspel. Med detta kan Tigers så som under tidigare säsonger jobba med lite längre perspektiv utan att vara det jagade gänget, förhoppningsvis för att fram mot våren växla upp några snäpp.  


Matchen webbsänds av IKSU.


https://sslplay.azurewebsites.net/Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics