En fjärdedel är spelad
Inför Tyresö Trollbäcken borta


En fjärdedel av SSL är spelad med VästeråsRönnby IBK på femte plats. En sexpoängsmarginal har skapats ned till nionde plats, med häng på den där åtråvärda fjärde platsen. Fortfarande är det dock så att vissa lag haft ett något lättare program än andra men visst ser vi tydliga trender. Nykomlingslagen Tyresö, Warberg och Kalmarsund ligger som förväntat i botten och toppar gör trion IKSU, Täby och Pixbo. Sedan kommet ett helt koppel med lag på 13 respektive 14 poäng. Här finns Endre, Tigers, Mora och Uppsala.Under helgen var det serieuppehåll med landslagsspel för fyra av VästeråsRönnys spelare i fyra olika landslag. Adina Augustsson åkte med svenska A-landslaget, Helen Bircher dito med Schweitz och My Kippilä med finska. Dessutom Jonna Sjöberg i svenska U19. Från Rönnby ungdom fanns också Izabell Roos i U19.


Inför helgens bortamatch mot Tyresö Trollbäcken IBK
Efter Euro Floorball Tour ligger Tigers fokus mot Tyresö Trollbäcken på bortaplan. Tyresö började SSL med att besegra Karlstad i premiären och följde upp den fina insatsen med att ta poäng av Täby i hemmaarenan. I omgång fyra mot KAIS Mora var det match långt in i tredje perioden, också det på hemmaplan. Inte förrän KAIS växlade ned rejält på antalet spelare kunde dalalaget glida iväg till en segermarginal med två mål. Samma sak var det för Täby, det var gasen i botten för att vinna i sudden. Riktigt starka insatser således av TT. Laget har också två förluster hemma mot Pixbo och Uppsala men inte heller där har siffrorna sprungit iväg. I den senaste omgången besegrades Malmö på bortaplan. En riktigt stark nykomling således och inte minst hemma i Tyresöhallen. Rönnbys coacher bör nog spana in eller vart fall ta referenser på Tyresö för att vara väl förberedda, det är ett lag som gasar och springer, inget krypa hem här.


Ja, bortamatchen mot Tyresö blir en riktigt tuff utmaning för Tigers. Tre poäng skulle smaka så bra inför fortsättningen som sammantaget är tuffare än de inledande matcherna. Efter Tyresömatchen väntar i tur och ordning Täby (h), Karlstad (b), Mora (h) och Pixbo (b). Hårt spelande Karlstad, vårens båda finallag samt utmanaren Täby som på ett starkt sätt före landskampshelgen besegrade IKSU på bortaplan men först som sagt Tyresö. Söndag den 13 november kl 13.00 i Tyresöhallen. Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics