Inför Trosa Edanö 13 november
Kristiansborgshallen, sön 13 nov. 15.00

Izabell Roos. Foto: Hannu Högberg


Äntligen dags för match igen!

 

Vi har bara haft två veckors uppehåll, men känns som det var längre sedan, känns som en nystart, kanske för det var derby sist med en helt annan matchbild och spel än tidigare. Ett derby där det blev lite stelt och låst spel inför en relativt stor publik. Tack VIB för ett mycket bra arrangemang och för en härligt tajt match!

 

Vi klarade då inte att släppa ut spelet helt men stod emot den mentala pressen och ordnade en poäng. Nu hoppas vi kunna släppa på lite mer i spelet igen. Vi har inlett en andra omgång av spelutvecklingen, vi går igenom alla momenten igen och  jobbar mer med alla detaljer och spelarnas kommunikation i spelet. Individuellt fokuserar vi på dolda dragskott och 1-1 lägen (både offensivt och defensivt). Kanske får vi se lite av det redan mot Trosa, men framförallt vill jag se ett fortsatt gediget lagspel.

 

Vi har en del nya ändringar i laget idag: Frida E har varit bortrest och vilar från start, Lovisa är bortrest med skolan en hel månad, Karins praktik här hemma i Västerås är slut och hon är nu tillbaka i Östersund för att slutföra studierna. Tack för denna höst Karin! 


Utöver detta så gör idag ytterligare en av Rönnby Västerås Ungdoms spelare debut i SSL - kör hårt Tilde mot Tyresö! Tilde Thölin blir den 12:e spelaren de senaste två säsongerna från vår ungdomsverksamhet som provar på eller övergår till SSL-spel. Om ni inte kommer ihåg alla namnen så kommer de här: Stina Sjögren, Micaela Sjöberg, Isabella Halling, Julia Lethenström, Jonna Sjöberg, Johanna Claesson, Isabelle NordinPersson, Sofia Olander, Elsa Flodell, Izza Rydell, Josefin Hagström och nu Tilde Thölin. (Isabella Halling hade dock spel i SSL med Västerås IB innan hon kom till Rönnby ungdom).


Tilde Thölin. Foto: Hannu Högberg

 

Idag välkomnar vi Trosa Edanö, nykomlingen som började ojämnt, men uddamålsförluster mot seriens etta (Hagfors) och tvåa (Västra Mälardalen) nu på slutet vittnar om att de är på väg åt rätt håll och närmar sin första seger. 

 

Spännande och kul, nu kör vi!

Hälsningar coach Magnus Eriksson.


Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics