Vinst mot Täby
VästeråsRönnby vinner toppmötet med 10-7.

Foton: Hannu Högberg


http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport.jpg


 

Täby var på besök i Bombardier Arena under lördagen men fick vända hemåt poänglösa. Vi tar det från början dock. VästeråsRönnby inledde matchen mycket övertygande och gick fram till 2-0. Karin Nygrens skott seglade in med trafik framför Emelie Frisk. Jonna Sjöberg, som skulle bli tremålskytt, satte tvåan. Adina Augustsson åkte på en utvisning och i samband med denna kom Täby in i händelserna med reducering och direkt efter också en kvittering. Mot slutet av perioden fick Augustsson åter besöka utvisningsbåset och nytt mål för Täby. 2-3 till gästerna trots bra spel av hemmalaget.


I den andra perioden gjorde Tigers ett nytt ryck fram till 5-3 via mål av My Kippilä, Sofia Olander och Isabelle Nordin Persson, den senare efter 9.33. Täby gjorde dock två snabba tid 10.44 och 10.48. Sällan är väl ett lag så sårbart som efter att ha gjort mål, det var tydligt idag. Jonna Sjöberg satte 6-5 men Täby kvitterade än en gång, sedan smällde Kajsa Andgrim in 7-6, vilket var ställningen inför tredje.


I den tredje visade VästeråsRönnby att laget verkligen gick för segern. Jonna Sjöberg gjorde 8-6, hennes tredje denna eftermiddag, ny reducering men Isabelle Nordin Persson satte sin andra kasse för dagen fram till 9-7. Tian satte Kajsa Andgrim i öppen kasse. Vinst med 10-7.http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport/slutligen.jpg


VästeråsRönnby tog ännu en seger och idag en mycket meriterad sådan. När ett lag släpper in sju kassar i SSL burkar det vara svårt att vinna men under lördagseffektermiddagen i Bombardier gjordes tio mål framåt och detta mot ett topplag samt en landslagskeeper i mål. Täby växlade inför tredje ned på folk medan VästeråsRönnby fortsatte med sina 15 utespelare och utan egentligen en mera aktiv coachning än så. Det senare kommer säkert att komma längre fram under säsongen. I skrivande stund är Tigers på fjärde plats, endast en eller ett par poäng efter ettan. En riktigt bra insats som helhet och en härlig bekräftelse för glada tigerscoacher och spelare.
Nästkommande är Karlstad på bortaplan. Det brukar vara tuffa och tajta matcher, mera om denna länge fram, ikväll gläds vi åt den fina segern mot Täby.

     

Tyvärr blev Louise Wickström skadad under första perioden, från VästeråsRönnby hoppas vi verkligen att det inte är allvarligt. 

Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics