Härlig vinst mot Mora
Seger med 4-3


Foto: Hannu Högberg


http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport.jpg


KAIS Mora åkte till Västerås för att visa varför de var ett av vårens två finallag men åker hem till Siljansbygden poänglösa. Det var en rafflande SSL-match och VästeråsRönnby började än en gång på ett övertygande sätt men ändå chanser åt bägge håll - härlig innebandy. Efter ett tag kom Tigers i en slags svacka där laget plötsligt spelade mera ängsligt. Mora nyttjade läget och gjorde 0-1 innan första periodvilan.


Julia Johansson bevakar Anna Wijk. Foto: Hannu Högberg


I andra perioden kom Västeråslaget ut med nytt mod och efter 6 minuters spel reducerade Linnéa Nilsson. Så som förr, ett lag är som mest sårbart när det gjort mål framåt, så även idag. Mora gjorde två snabba efter Tigers kvittering och genast såg det dystrare ut. VästeråsRönnby fortsatte dock att arbeta på och utdelningen kom via ytterligare två mål av Nilsson. Äkta hattrick således av Linnéa Nilsson med tre kassar i en och samma period! 3-3 inför sista.


Två assist av My Kippilä. Foto: Hannu Högberg


I den tredje tog VästeråsRönnby ledningen med 4-3 efter fem minuters spel och höll detta ända in till slutsignalen. Segermålet sköt Jonna Sjöberg, efter pass från Adina Augustsson. Assist på Linnéa Nilssons tre mål var Kajsa Andgrim och My Kippilä gånger två.

 

Treålsskytten Linnéa Nilsson. Foto: Hannu Högberg


http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport/slutligen.jpgVästeråsRönnby kom snabbt tillbaka efter förlusten i Karlstad och tog tre poäng på ett övertygande sätt. Ett par dippar under matchen, en bit in i första och under en sekvens i andra när Kais gick iväg till 1-3 men annars en helgjuten insats. Segern var viktig, kanske inte i första hand för tabellpositionen, utan som en bekräftelse om att det spelarna och coacher håller på med är riktigt bra. Laget är ungt och svackor kan komma men om det inte varit tydligt så blev det idag, Tigers har något riktigt bra på gång och kommer bara att bli än vassare framöver. Mora då? Ja, såklart ett bollskickligt och tekniskt lag men annars den bild som vi sett så många gånger förr, mycket speltid för Anna Wijks skickliga gäng. Numera också med guldcoachen Roger Jonsson i båset. Ikväll och imorgon är det läge att njuta över segern, den är skön och tung! På söndag åker Tigers till Mölnlycke och match mot guldlaget Pixbo. Det blir väl en härlig utmaning och mental omladdning.
Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics