En fantastiskt fin höst!


Foto: Peter Ullberg, jubel mot Pixbo Wallenstam.

I sista matchen innan serien vände tog det stopp för VästeråsRönnby i Bombardier Arena mot IBK Dalen men tittar vi på helheten, första halvan av serien kan inte betyget bli annat än VG+. SSL-spelarna har gjort fantastiska prestationer men det är också läge att framhålla coacherna i båset och på läktaren, målvaktstränare, fys och rehab. Vår lagledare Evelina Rösnäs och inte minst Sveriges bästa materialare Stefan Granlund, ni har verkligen lyckats utveckla spelarna. VästeråsRönnby IBK har ett härligt team runt SSL-laget.

Höjdpunkterna, bland många andra, är vinsterna mot Täby och Mora samt poängen på bortaplan mot SM mästarna Pixbo. Facit är en fin femteplats med häng på plats 1-4 och sju poängs marginal ned till nian FBC Uppsala. En stabil slutspelsplats i nuläget således. Tyvärr har VästeråsRönnby under hösten fått två spelare på skadelistan, tungt och tråkigt för Michelle Linhart och Jonna Sjöberg. Här har laget för en period tappat två fantastiska spelare.

Michelle Linhart

Jonna Sjöberg

För att ta sig till slutspel krävs dryga 30 poäng. Förra säsongen tog sig Karlstad till spel om medaljer med just 30 poäng. Säsongen 2014/15 tog sig IBK Dalen vidare med 31 poäng och säsongen innan det kom IBF Falun åtta med 36. Går vi ännu längre tillbaka, till våren 2013, kom Pixbo åtta med 39 poäng men nian hade endast 27. Sportgruppen gick tidigt i höstas ut i medier att målet är att SSL-laget ska säkra kontraktet men internt har spelarna slutspel i sikte. VästeråsRönnby har efter 13 matcher 24 poäng. 

Michelle Linhart, Izabell Rydell och Isabella Ström med F08

Förutom SSL-lagets framgångar ska flera team framhållas, såklart samtliga ungdomar som kämpar i serier, från division två till poolspel samt cuper, därtill alla ungdomstränare och föräldrar som vecka efter vecka stöttar. Ibland i skuggan av SSL-laget kämpar ett närmast helt nytt lag i allsvenskan. Även här har spelarna gjort en fantastisk resa. Flera kom från division två till näst högsta serien inför denna säsong. Laget är i halvtid fyra med 16 poäng och hela tio poäng ovanför strecket som innebär negativt kvalspel. Upp till SSL kval är det 12 poäng, stabilt läge således!

Division två laget mot Lillån

Flera av spelarna i allsvenska laget lirade sig till innebandyfesten nyligen. Regionsslutspelet väster gick galant och nu är tigers J18 spelare än en gång ett av landets fyra juniorlag som ska göra upp om JSM guldet. Innebandyfesten går senare i vår i Uppsala, räkna med en stor supporterskara från Västerås.  

 Allsvenska laget mot Nykvarn.

Vårsäsongen rivstartar för SSL-laget med match torsdag den 5 januari då Malmö FBC kommer på besök. Skånelaget har gått allt bättre efter en lite trögare start även om det blev en förlust mot IKSU senast. Den nionde är det bortmatch och TV-match mot FBC Uppsala i nya IFU Arena, därefter hemmamatch mot Endre IF. VästeråsRönnby får sannolikt lite mera press på sig under våren då samtliga motståndare numera känner till lagets kapacitet.

Om du inte gjort det tidigare under säsongen så är det läge att efter nyår åka till Bombardier Arena för att se Tigers men besök även Kristiansborgshallen för att se Rönnbys talangfulla spelare i allsvenskan. I det här teamet finns ett helt koppel av framtida SSL-spelare – om spelarna själva vill.

Så lite andra perspektiv. Vi behöver bli fler för att fortsätta utveckla föreningen. Ett engagemang behöver inte vara All In utan kan vara avgränsade uppdrag eller mindre bidrag, en extra hand för att till exempel utveckla våra arrangemang. Tveka inte att höra av dig. Ett engagemang i Rönnby är medverkan i en god gemenskap samt meningsfull verksamhet i en förening som sätter tjejers idrottande och utveckling i centrum. När det gäller innebandyarenan fortsätter arbetet, tyvärr ser styrelsen ännu inga resultat. I arenafrågan står vi dock inte ensamman utan det är ett gemensamt spår med andra klubbar i Västerås.   

Sammanfattningsvis, en riktigt fin höst. Efter jul och nyår ser vi fram mot många härliga stunder bland annat i SSL, allsvenskan och innebandyfesten. För alla ungdomslag som åker iväg på cuper under jullovet, lycka till och med önskan om roliga innebandydagar. 

Elin Björkman och My Kippilä med F06

Styrelsen önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År!

Hannu Högberg

Ordförande

VästeråsRönnby IBK


Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics