Arbetet med en innebandyarena fortsätter!Foto: Hannu Högberg

Med en innebandyarena kan vi fortsätta att utveckla innebandyn i Västerås, för bredd, ungdomar och elit. Med en ny arena kan vi också utveckla våra arrangemang samt tillsammans med andra föreningar söka internationella arrangemang, exempelvis landskamper och nationella tävlingar.

VästeråsRönnby IBK har ambitionen att även framöver vara en attraktiv förening. Vår strävan är inte endast att upprätthålla vår elitstatus utan även vidareutveckla densamma. Vi är i behov av en miljö där juniorer, seniorer och utvecklingslag kan träna på ett och samma ställe. Flera idrotter i Västerås har sina egna anläggningar; bandyn, ishockeyn, fotbollen, motocrossen, hästsporten och golfen men inte innebandyn och handbollen som för elitverksamheten samsas i Bombardier Arena. Bombardier arena kan med en tillkommande arena för innebandyn bli en tydlig hemvist för handbollen utan att VästeråsIrsta HF behöver konkurrera om tränings- och matchtider med bland annat innebandyföreningarna VästeråsRönnby IBK och IBF Västerås.


Alla som är insatta inom sporten har kunnat följa hur föreningar i den högsta ligan växlat upp med allt bättre sportsliga möjligheter för spelare och ledare. Elitidrotten handlar fortfarande om att ha tillgång till goda träningsmöjligheter samt erbjuda publik och partners spännande matcher. Från VästeråsRönnby IBK inser vi emellertid att vi även konkurrerar om uppmärksamheten med andra former av upplevelser. I en arena vill vi öka samhörigheten mellan spelare, innebandyföreningar, supporters och partners. VästeråsRönnbys tre SM-guld, silver- och bronsmedaljer, Champions Cup pokalen, andra priser och utmärkelser samt Rönnbys historia vill vi givetvis visa upp i en arena, gärna också Västeråsinnebandyns stolta historia.


Vi fortsätter att arbeta för en arena och gärna i Rocklunda, som är närmast ett unikt område i landet för idrott, folkhälsa och friluftsliv. En ny arena utvecklar Rocklundaområdet ytterligare samt matchar innebandyns ambitionsnivå men även Västerås stads utveckling som idrottsstad.


Styrelsen VästeråsRönnby IBKSveriges Radio P4 Västmanland 2016-12-28 om nuläget med planer för en innebandyarena.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6595642


https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6597352


Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics