Endre IF besegrade Tigers
2-7 förlust i Bombardier Arena.


Foto: Hannu Högberg


http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport.jpg


Inför matchen mot Endre IF ville VästeråsRönnby framförallt ta med sig måndagens sista period med ett spel som gjorde att Uppsalabackarna spred bollar både till höger och vänster samt över sarg. Gästerna Endre IF tappade inför säsongen viktiga spelare och låg inför matchen strax ovanför slutspelsstrecket med 22 poäng. VästeråsRönnby högre upp i tabellen, men inte på något sätt klara för slutspel, femte plats med 28 poäng. Speciell match för Isabella Ström som ju förra säsongen spelade i just Endre.

Endre skapade de mera heta lägena i början av matchen framför Felicia Johansson och styrde in 0-1 efter 7.35. Gästerna kastade in många bollar framför VästeråsRönnbys mål och Endres andra kom också på detta klassiska sätt dvs distansskott med trafik framför, tid 10.36. Nej, det såg inte särskilt bra ut mot Endres rörliga anfallsspel med återkommande positionsbyten. Skotten 8-10 i första.

Andra perioden började med powerplay för VästeråsRönnby men sämre passningar gjorde att det inte blev några heta lägen. Reduceringen kom dock i bytet efter. Izabell Rydell utan assist.

Skulle Tigers komma in i matchen? Absolut och strax efter satte Rydell även 2-2. Slarv i egen zon gav Endre en enkel möjlighet att göra 2-3, inte alls logiskt i detta läge. Powerplay för Endre tio minuter in i perioden bäddade för 2-4, skott mot mål och studs in via VästeråsRönnbyförsvarare. Endreutvisning efter 14.04. Definitivt bättre pp än under det första försöket men Tigers kom inte närmare än till en ribbträff av Izabell Roos. Skotten i andra 7-7.

Tufft tvåmålsunderläge inför tredje. Skulle Tigers än en gång visa moral och kunna hämta upp? Laget började med mycket bollinnehav och mängder med avslut mot mål men de flesta i täck under stort jubel från ett peppande Endrebås. Klockan tickade på, fem minuter, tio minuter med samma spelbild, bollinnehav för Västeråslaget och Endre i försvarsposition. Slarv i uppspelläge och ett femte mål för gästerna. Det verkade uppgivet i hemmalaget då Endre också gjorde ett sjätte mål i bytet efter. Timeout i detta läge men också 2-7 kom, en kontring. Slutresultat 2-7. 

http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport/slutligen.jpg


Nu har VästeråsRönnby två förluster mot Endre IF denna säsong, motståndet verkar passa illa. VästeråsRönnby kom verkligen igång i andra perioden och jagade ikapp men inför tredje ändå ett tvåmålsförsprång. Tredje dominerades av VästeråsRönnby sett till bollinnehav men Endre IF försvarade ledningen fint ända fram till slutsignalen och så gick det som det brukar när ett lag dominerar men inte får in bollen, motståndarna kontrar in kassar. Tyvärr såg det ut som om Karin Nygren åkte på en skada med ett par minuter kvar av matchen, vi hoppas att det inte är något allvarligt med Karin. Sammantaget en blytung lördag.


Nästa match för Tigers är i Kalmar sporthall kommande lördag mot FBC Kalmarsund, ett lag som sladdar rejält. Här gäller det för VästeråsRönnby att se upp, det är ingen enkel match i en okänd arena för de för de flesta Västeråsspelare. Säkert är att VästeråsRönnby behöver börja hämta poäng och kanske även bli mera desperata i spelet redan från start. Idag såg det ut som om motståndarna var mera taggade, åtminstone så hördes gästerna mera från båset. Hur som helst, poäng behövs från matcher mot lagen under slutspelsstrecket för att inte hamna i stress med tanke på slutspelsplatsen. Nästa hemmamatch är mot serieettan IKSU.   
 
Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics