Tigers gav IKSU en rejäl match
5-7 i Kristiansborgshallen


Foton: Hannu Högberg


http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport.jpg


IKSU kom på besök till Västerås mot ett skadedrabbat VästeråsRönnby men IKSU saknade också en spelare i Corin Ruttiman.

Redan från start kunde vi se ett heltaggat Tigers. Linnéa Nilsson inledde målskyttet, assist Isabelle Nordin Persson. IKSU kvitterade till 1-1 och VästeråsRönnby rensade undan en utvisning innan periodvila. 1-1 inför andra.

I andra perioden gick Tigers iväg i ledning två gånger men lika många gånger kvitterade IKSU. 2-1 gjordes av Isabella Ström, assist Rebecca Norman och 3-2 satte Sofia Olander, assist Karin Nygren. 3-3 läge inför tredje. En del åskådare satt kanske under periodpausen och väntade på att IKSU skulle köra över Tigers i tredje, så blev det inte. Istället spelade Tigers ett välvavvägt spel och gick iväg till 5-3 ledning. Fyran gjorde Linnéa Nilsson, assist Elin Björkman och femte tryckte Kajsa Andgrim upp i nättaket.

I detta läge satte IKSU allt på ett kort, bänkade ett gäng spelare och ökade tempot. Samtidigt som IKSU växlade fart föreföll det som hemmaspelarna blev aningen passiva genom att försvara en tvåmålsledning. Detta gjorde att IKSU fick en riktigt bra treminutersperiod där laget gjorde tre raka mål fram till 5-6. VästeråsRönnbys coacher tog en timeout och fick ordning på styrkorna. I ledningsposition spelade IKSU på klockan utan att chansa framåt. Klockan tickade på snabbt och Rönnby blev till slut tvungna att börja jaga. IKSUs sjunde mål kom i ett ögonblick av okoncentration hos hemmalaget i samband med ett byte. Tigers tog ut utmärkte Helen Bircher i målet och skapade en del lägen i 6-5 spel men slutresultatet stannade vid 5-7.  

  

  

http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport/slutligen.jpg


Surt att det inte blev några poäng efter en riktigt fin prestation där mästarlaget utmanades med en tvåmålsledning en bit in i tredje perioden. Med tanke på att många spelare saknades men att några är på ingång kan Tigers se fram mot ett trevligt slutspel men för att nå dit krävs ändå ytterligare några poäng, nian Malmö är tio efter. Åtta omgångar kvar. Trots att laget gick kort idag är det tydligt att spelarna i de båda senaste matcherna agerat på ett helt annat sätt än runt jul och nyår. Den tunga trenden tycks vara över. I och med förlusten halkade Tigers ned på sjunde plats. Allt är dock inte ljust om det nu kan vara positivt efter en förlust. Jennifer Lindholm utgick i första perioden pga av fotskada. Foto: Hannu Högberg


Nästa helg är det serieuppehåll för VM-kval. Tigers kommande hemmamatch är i Fagersta och Fagerstahallen den 10 februari, ett samarbete med Per Ols för att visa elitinnebandy i länet. Motståndare är Linköping som fullkomligt krossade Uppsala igår.  Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics