Upphämtning och vinst mot Täby
Tigers 4-5 besegrade Täby i sudden.


 Foton: Hannu Högberg


http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport.jpg


Det var toppmatch i Tibblehallen mellan tabelltrean Täby och femman VästeråsRönnby. Det var kanske ett lite stukat men också revanschsuget hemmalag som ju förra helgen förlorade mot Warberg och med det tappade andraplatsen till Mora. Täby hade dock fortfarande samma poängantal som Mora, 46. Fyran Pixbo hade 43 och femman VästeråsRönnby 40, sex poäng upp således till dagens motståndare innan matchen.


Första perioden blev en jämn historia. En utvisning åt vardera hållet men inga mål, 0-0 efter 20 minuter. I andra var det Täby som skapade mest, gick också fram till 2-0. Tigers åkte på en utvisning som rensades undan. Reduceringen kom 15 minuter in i perioden. Målskytt Elin Björkman, assist Linnéa Nilsson. Med 1.40 kvar tryckte Täby in 3-1, tungt för gästerna. Tvåmålsunderläge inför periodvilan.


Helen Bircher och Karin Nygren.


I tredje fick publiken se en mera aktiv coachning från Jimmy Gunnstedt och Karolina Widar. Jakten hade börjat på allvar! 3-2 kom efter knappa elva minuters spel. Izabell Rydell nätade, My Kippilä assist. VästeråsRönnby kvitterade till 3-3. Täby protesterade och domarna blåste av Linnéas volleymål.


Linnéa Nilssons volleymål döms bort.


Andra matchen i rad som domarna inte tillåter ett tekniskt spel, märkligt när volleymålet inte var nära något farligt spel. Kvitteringen till 3-3 skulle ändå komma när Linnéa Nilsson tog revansch, Kippilä åter framspelare. Underläget var inhämtad när klockan stannade på 15.48. VästeråsRönnby var riktigt ordentligt på gång.


My KippiläTäbys Matilda Sjödin fick väl stor yta på hennes vänsterkant och kunde sätta 4-3 på ett snyggt sätt, tid 17.17. Sedan följde en märklig situation, den ena domaren närmast bollen visade för fortsatt spel i en sargduell medan andra dömde utvisning för VästeråsRönnby. Svårt att se vad som egentligen genererade en utvisning i detta läge. Diskussion uppstod mellan domarna och de båda lagkaptenerna. Det hela slutade med att det inte blev någon tvåa. Istället för underläge tog VästeråsRönnby ut målvakten Helen Bircher och med en extra utespelare sattes Täbys försvar på hårda prövningar. Tigers spelade metodiskt och utan stress i överläget och efter 19.38 satte så Izabell Rydell 4-4 med ett skott i höga slottet.


 

Izabell Rydell


Sudden väntade och väl där var det tydligt att båda lagen gick för extrapoängen men denna gång var väseråslaget starkare. Isabelle Nordin Persson punkterade matchen med 4-5 målet. Då hade det spelats två minuter av förlängningen. En pinne till Täby och två till VästeråsRönnby.  http://ronnby.se/filarkiv/ronnbyibk/bilder/rubriker/matchrapport/slutligen.jpg

För VästeråsRönnby var matchen en värdemätare av stora mått, teamet visade att de slår vilket lag som helst. Båda Täby och VästeråsRönnby är klara för slutspel men det var också tydligt idag att de återstående matcherna i grundserien handlar om positionering inför det som komma ska, båda lagen gick verkligen all in för seger. Det är svårt att inte låta sig imponeras av det här laget. Underlägen hämtas in mot topplag och topplag besegras i sudden. Kommande match för Tigers är i Bombardier Arena mot Karlstad.


Slutligen, är det inte dags att ta bort den där volleyregeln i situationer när det inte är ens i närheten av farligt spel? För innebandyns utveckling borde tekniskt skickliga spelare låtas briljera.   
Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics