Linköping hemma, 3:e platsen ska vinnas!
Välkommen till Bombardier Arena, lördag 13.00


Det är dags för sista seriematchen nu på lördag den 4 mars för utvecklingslaget. Utvecklingslaget gästas av Linköping som har 2 poäng och 18 mål ned till negativ kvalplats. De behöver alltså 1 poäng för att vara säkra. Nykvarn jagar dem och spelar mot VIB på Kborg 13:00.

Rönnby ligger 3:a och har greppet om den platsen med 2 poäng och 21 mål före Skoghall. Skoghall möter nedflyttningsklara TrosaEdanö så vi behöver poäng, kanske 2, för att vara säkra på 3:e platsen. Lisa Söderlund blev nummer 14 (från Rönnby U de senaste 2 åren) att debutera i SSL, och hon gjorde mål efter 4 minuter! Som tur är för oss har hon dubbellicens och kan vara med liksom Roos.

I truppen idag igen är Emma Brygg och Frida Eklund med, och ni ser även Ellenor Nogelius och Isabelle Wennerström som varit med tidigare men som ni nu får chansen att se mer av. Efter serien har dessa tjejer och stora delar av den allsvenska truppen DJ18SM slutspelet att se framemot i början av april. Inför den avslutande delen av serien skrev jag i matchprogrammet för tre veckor sedan (lite urklippt);

”Vad vill vi egentligen nu? Stort avstånd både upp till kvalplats och ned till klarat kontrat, stor frånvaro (skador, sjukdomar, uppträning/spel med SSL osv) och svårt att få kontinuitet och tryck i spel.

Vi samlas kring att fortsätta utveckla spelet, främst i anfallszon för att skapa och ta fler avslut, öka antalet skott och målskörden. Defensiven har vi (vi har fortfarande minst antal insläppta mål i serien), vändningarna har vi (kan användas oftare). Vi har en grund i spelet med boll mot uppställt försvar och i anfallszon för att skapa avslut, men det är där vi nu jobbar vidare. Det är de svåraste delarna att jobba med och vi har en avancerad och modern ambition här, samtidigt som det är risk att vi tänker för mycket och blir lite stela och ryckiga. Det är dock här vi lägger kraften utvecklingsmässigt nu, och att utveckla spel och spelare vill vi. Resultatmässigt utgår vi naturligtvis från att vi ska vinna de matcher som återstår och ta tredjeplatsen i serien.”

Sedan dess har vi spelat 3-3 mot VIB i derbyt, ett bättre och mer fartfyllt derby än sist, vunnit mot TrosaEdanö med 2-1 och förlorat mot Västra Mälardalen med 1-3. Fortsatt bra defensivt och gedigna laginsatser men fortsatt svårt att få fart på målskyttet.

Tyvärr lite för mycket frånvaro även de sista veckorna men jag hoppas och tror att vi har något på gång inför dagens match. Vi jobbar vidare och vill gärna se fler mål idag när vi vinner 3:e platsen i den näst högsta serien, allsvenskan!

Välkomna till matchen i Bombardier Arena

Coach Magnus Eriksson

 

 

Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics