Äntligen dags för slutspel
Kvartsfinal mot svenska mästarna Pixbo Wallenstam


Foto: Petter Ullberg


VästeråsRönnby landade tabellsexa med 46 poäng och som helhet har laget gjort en riktigt fin säsong. Teamet har spelat utmärkt mot topplagen och det är något som gänget tar med sig in i det slutspel som laget varit klara för i princip sedan januari. Frågan under vårvintern har handlat om Tigers skulle mäkta med att landa på den övre slutspelshalvan. Skador gjorde att truppen tappade en del kraft under februari och mars. Det blev till slut tre poäng upp till fjärde platsen.

Efter den sista och 26e omgången valde tränarna slutspelslag men först en tillbakablick mot serieupptakten den 1 september. Då tippade tränarna tabellen och till stora delar träffade de hyfsat rätt. IKSU etta och IKSU-Mora-Täby-Pixbo på platserna 1-4 även om några trodde mera på Täby än på Mora. Den stora besvikelsen i förhållande till tipsen blev FBC Uppsala som tippades femma men som inte nådde slutspel. Tränarna hade också fel om vilka lag som åker ut. Tyresö prickades in men de flesta trodde mera på Kalmarsund än Warberg, nu blev Kalmarsund jumbo utan en enda vinst. Kalmarlaget får hämta nya krafter i allsvenskan.


Efter sista omgången valde tränarna sina kvartsfinalmotståndare. IKSU tog logiskt nog åttan Malmö och Mora plockade seriesjuan Karlstad. Trean Täby, tog inte sexan utan femman Endre. Fyran Pixbo Wallenstam får då finna sig i att möta VästeråsRönnby.


Nu väntar alltså kvartsfinal mot svenska mästarna i en duell om först till tre vinster. Mot Pixbo har Tigers en oavgjord på bortaplan den 4 december samt en vinst och den viktorian kom så sent som förra helgen i Kristiansborgshallen.


SM-kvartsfinaler; Iksu-Malmö, Mora-Karlstad, Täby-Endre, Pixbo-VästeråsRönnby.


SM-Kvartsfinalserien mot Pixbo Wallenstam:

Fredag 24 mars

Pixbo Wallenstam IBK - Rönnby Västerås IBK

19:00 Wallenstamhallen


Söndag 26 mars

Rönnby Västerås IBK - Pixbo Wallenstam IBK

15:00 Bombardier Arena

Västerås


Onsdag 29 mars

Pixbo Wallenstam IBK - Rönnby Västerås IBK

19:00 Wallenstamhallen


Fredag 31 mars

Rönnby Västerås IBK - Pixbo Wallenstam IBK

19:00 Bombardier Arena

Västerås


Söndag 2 april

Pixbo Wallenstam IBK - Rönnby Västerås IBK

16:00 Wallenstamhallen


Färgen under slutspel är orange!

Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics