Svenska mästarna blev för svåra
VästeråsRönnby är utslagna men föreningen kan ändå presentera en glädjande nyhet!Pixbo Wallenstam började den tredje kvartsfinalen bäst och gjorde 1-0, uppförsbacke ännu en gång mot mästarlaget. Linnéa Nilsson kvitterade sex minuter senare, Elin Björkman assist, det gav hopp. Pixbo gjorde 2-1 i powerplay men Tigers replikerade omgående. Sofia Olander och Izabell Rydell bakom 2-2 målet. Det var läget inför andra och vi var med! Så som under förra matchen i Västerås kom Pixbos ryck i andra perioden med två mål. I den tredje spelade Pixbo av matchen. Tigers försökte och kämpade men orkade inte idag mot ett tyngre lag. Slutresultat 6-2 med sista målet i öppen kasse.


VästeråsRönnbys unga lag med flera nyckelspelare på skadelistan räckte inte till mot svenska mästarna i kvartsfinalserien. Tigers spelare gav verkligen Pixbo en fight men mötte ett alltför starkt motstånd, dessutom med en bredd som Tigers coacher inte förfogade över idag. Från Västerås sänds ett grattis till Pixbos semifinalplats, lycka till i nästa steg.


Även om det är tungt att åka ur ett slutspel för teamet och oss andra inom föreningen kan det ändå vara läge att blicka framåt. Under kvartsfinalserien har hela sju spelare under 20 år funnits i laguppställningen - snacka om framtidspotential och fler talanger finns i allsvenska laget som förr eller senare fyller på. Kan det här gänget bara hålla ihop, kanske krydda med någon spelare utifrån, så finns det hur mycket framtidspotential som helst. Laget har redan utmanat och rejält dessutom. För några av Tigers spelare tog säsongen slut idag men för juniorerna väntar nu Innebandyfesten - junior SM-slutspelet som spelas i Uppsala 7-9 april. Det blir en härlig revanschmöjlighet för ett koppel av SSL-spelare!


Om det är deppigt i laget ikväll så kom ändå ett glädjande besked från Västerås stad. Äntligen, äntligen finns ett tydligt besked och en tidsplan för en innebandyarena. Så här säger Idrottsnämndens ordförande Hans Stergel i Västerås Tidning idag den 29 mars.


"Under 2017 startar bygget med en ny innebandyarena. Vi har lovat föreningarna det i snart tio år men på grund av upphandlingsproblem har det blivit försenat. Nu är den hallen första prioritet."


Artikeln: http://www.vasterastidning.se/vasteras/ny-arena-for-innebandy-borjar-byggas-under-2017/repqcB!JXAfAbCsHIy2HaN0@0g6JQ/


Uttalandet innebär inte att beslutsprotokollet i Idrottsnämnden justerats men närmare ett beslut än så här går det inte att komma inom politiken. Från idrotten, innebandyn och VästeråsRönnby välkomnar vi politikens besked, en innebandyarena kommer att ytterligare öka våra möjligheter - föreningens ambition är att sportsligt fortsätta att vara ett av landets bästa team.


Stort tack för underhållningen och spänningen under 2016/17 - hela teamet är fantastiskt, från juniorer som tagit klivet upp, våra landslagsmeriterade spelare, coacher samt övriga i stödteamet.


Stort tack också till alla andra som finns runt laget; sport, marknad, event, media - utan er inget spel i SSL. Tack såklart även till våra partners och alla ni som ser Tigers matcher.Hannu Högberg

Ordförande VästeråsRönnby IBK

 


   
Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics