Inför innebandyfesten
Felicia Setthammar intervjuar två spelare.


 

Imorgon fredag är det matchstart i IFU Arena för innebandyfesten. Som förening gör Rönnby historia med att vara den enda förening med att ha 2 lag med i båda klasserna 4 år i rad. Vägen till festen har inte varit spikrak men tillsammans har vi tagit oss till Uppsala i båda klasserna. Men vår resa är inte klar än, det återstår 4 lag kvar i DJ18-klassen där vi möter först i semifinalen Telge på lördagen kl 13.00. För vårt JAS-lag så återstår det 8 lag och i första matchen så möter vi Hovslätt kl 16.30 under fredagseftermiddagen. Uppladdning, förberedelse och återhämtning är viktigt inför den intensiva helgen då många spelare har åldern inne för att spela i båda klasserna och även har möjligheten till 2 SM-guld denna helg.

Jag har intervjuat Lisa Söderlund, (DJ18) som har gjort debut i SSL denna säsong och även Rebecka Lindfors, kapten i JAS och en av de spelare som kommer fightas i de båda serierna.

Hur är känslan inför helgen? Hur har förberedelserna sett ut?

LISA: Förberedelserna har kanske inte varit optimala då säsongs sluten har sett lite olika ut för alla och därför har vi inte kunnat spela ihop oss som vi kanske hade önskat. Trots det är känslan bra och jag tror att vi kommer kunna prestera bra under helgen!

Hur ska vi göra för att få hem SM-gulden till Västerås? Vad måste vi fokusera på?

LISA: För att lyckas vinna i år så tror jag att det gäller att vi litar på att vi kan. Vi har tre starka femmor som alla har olika spetskompetenser, så tror vi är svåra att möta. Vår främsta styrka är att vi inte förlitar oss på en spelare utan vem som helst kan gå in och bli matchvinnaren. Såklart behöver vi också vara noggranna i vårt spel för går inte att sticka under stol med att det bara är bra lag där, så tror det är små marginaler som kommer bli avgörande.

REBECKA: Vi är (trots att vi är flera som dubblar) ett lag med en bra bredd i både DJ18 och JAS och jag tror det avgör. Vi förlitar oss inte bara på en spelare utan vem som helst kan egentligen gå in och bli matchvinnare när det gäller. Så fokus i helgen ligger på vårt egna spel och på att alla gör sitt bästa.

Tidigare år har innebandyfesten spelas med ett längre avstånd från Västerås, hur är känslan med att spela i IFU-Arena och Uppsala i år?

LISA: Jag tycker att det är mycket roligare och framförallt skönare att innebandyfesten spelas i Uppsala. När det är längre avstånd brukar det bli mindre folk på läktaren för våran del, så i år hoppas jag på en rejäl Rönnbyklack! Sen är det alltid kul att få spela i en ny arena.

REBECKA: Jag tycker att det är mycket roligare och framförallt skönare att innebandyfesten spelas i Uppsala och inte i Växjö eller Umeå som tidigare. Kul med deras nya arena dessutom!

Ser ut att bli en fantastisk helg med mycket innebandy och härlig stämning i Uppsala. Lyssna på tjejerna och kom till IFU Arena och hjälp oss att ta hem SM-gulden. Vi behöver allt stöd vi kan få. Mer interjuver och uppdatering kring innebandyfesten kommer under helgen.


För att se spelschemat så kan ni klicka på länken. http://www.innebandy.se/ResultatSpelprogram/iBIS-spelprogram/Innebandyfesten-2017/

VI SES I UPPSALA!

Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics