Täby och DERBY
Sara Stålberg skriver inför matcherna mot Täby och VIB

Efter en veckas uppehåll var det åter igen dags för match, och som vanligt är det två matcher som gäller! Den roligaste är så klart på söndag då det är DERBY.

 

Träningsveckan har sett bra ut. Ullis körde en bra träning med oss i måndags. En bra fys, efterlängtad löpning och avslutningsvis tempofyllt tvåmål. Jag maxade hela tvåmålet och mitt lag stod, efter en jämn fight, som det segrande laget. På onsdagens teori gick vi igenom taktik inför helgens matcher som sedan testades på onsdagens och torsdagens träning. 

 

Helgens första motstånd är Täby, matchen spelas på fredag kväll 19.30 i Täby. Känns lite ovant att spela match en fredag men fördelen med det är att vi får vila och ladda inför vår andra match på söndag. Täby var den positiva överraskningen förra säsongen och har ungt och piggt lag. Noterbart är att de har ett bra facit mot topplagen, särskilt på hemmaplan. Vi får alltså passa oss. Parketten är inte heller till vår fördel och speciellt inte för migJ. Vi måste därför ladda ordentligt och vara beredda på en tuff uppgift och lösa den på bästa sätt. 

 

Vi använder sedan lördag för att ladda om inför den stora händelsen på söndag, då vi står inför vårt första derby! Den här matchen handlar inte om tre poäng utan om prestige, även om VIB är i stort behov av poängen. I den här matchen möts inte toppen mot botten som serietabellen visar, det här är ett derby med allt vad det innebär. Om vi spelar som planerat och utnyttjar VIBs svagheter och ser upp för deras styrka kommer vi efter en riktig kamp vara det segrande laget. Jag hoppas att publiken få se ett riktigt derby med mycket mål och heta känslor. Det är i alla fall mina förväntningar på matchen och jag tänker göra mitt för att uppfylla dem.

 

#16

Skriv ut
ABB

Adsum

City Gross

Mimer

e-man Integration Experts

Bostjärnan

Hedlunds golv

Länsförsäkringar

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning

Sinnab

Harry Berglund förvaltnings AB

Mälarenergi

El - man

Söderman och Partner

BDO

KPMG

Actic

Assist

Fatpipe

Asics