22 Apr 1 match

Tung förlust mot mästarna

29 september 2023 21:14

Andra raka förlusten i SSL kom borta mot regerande mästarna Thorengruppen.

I första perioden så spelar vi bra i försvarsspelet samtidigt som vi har mycket bollinnehav men det är Thorengruppen som gör periodens enda mål. Umeålaget ökar på till 2-0 i början på andra perioden. I mitten av perioden gör vi sen två snabba mål genom Agnes Sälgström och Sofia Mittentag. I powerplay gör sen hemmalaget 3–2, vi kvitterar återigen matchen när Sofia Mittentag gör sitt andra mål för kvällen. Vi lyckas inte ligga lika nära Thorengruppen i försvaret under slutperioden och de kan göra ett par snabba mål. I jakten på mål framåt så vi drar på oss tre utvisningar och lyckas inte komma tillbaka i matchen utan förlorar med 3-7.

Nästa match spelas på söndag 1/10 mot Åkersberga hemma i Mälarenergi Arena 16:15.